چه افرادی دیابت به سراغشان میرود ؟ این دسته افراد از چه راهی دیابت میگیرند ؟ آیا میدانید کم خوابی هم یکی از عوامل آن است ؟ برای بیشتر دانستن در این خصوص پیشنهاد میکنیم ادامه را دنبال نمایید.
طبق گفته محققان ، کسانی که کمتر از شش ساعت در روز میخوابند یا اینکه بهخاطر شغلشان مجبور به شبزنده داری هستند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.
میگویند سن ابتلا به دیابت در ایران پایین آمده و حتی به کمتر از ۱۰ سال رسیده است و میگویند حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت یا در معرض ابتلا به این بیماری هستند. شاید همین آمارها برای لرزاندن دلتان کافی باشد و برای فرار از چنین هراسی از همین امروز مراقب خورد و خوراکتان باشید. اما محققان میگویند تنها غذا باعث ابتلا به دیابت نمیشود. از نظر آنها از میزان خوابتان گرفته تا سن اولین زایمان و حتی وزنتان در زمان تولد میتوانند در بیشتر شدن خطر ابتلایتان به دیابت تاثیرگذار باشند و تنها رژیم غذایی سالم و نداشتن سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده نیست که میتواند خیالتان را نسبت به گرفتار این بیماری شدن راحت کند پس اگر برای در پیش گرفتن سبک زندگی سالم و فرار از این بیماری مصمم شدهاید، یافتههای محققان را در ادامه بخوانید و زندگیتان را بر اساس تحقیقات پژوهشگران تنظیم کنید. اگر از شش ساعت کمتر میخوابید…
کمخوابها از اصلیترین قربانیان دیابت هستند. محققان میگویند کسانی که کمتر از شش ساعت در روز میخوابند یا اینکه بهخاطر شغلشان مجبور به شبزندهداری هستند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند. دیلیمیل نوشته است نوسانهای قند خون و اختلال در سوخت و ساز آن در این افراد ۴٫۵ برابر بیشتر از کسانی است که به اندازه و بهموقع میخوابند. از نظر محققان چاقی، افزایش فشارخون، بیماریهای قلبی- عروقی و افسردگی تنها مشکلاتی نیست که گریبان این افراد را میگیرد. این پژوهشگران ادعا میکنند هشت ساعت خواب شبانه یکی از بهترین راهها برای دور زدن دیابت است. اگرکموزن به دنیا آمدهاید؟
به دنیا آوردن یک نوزاد سنگینوزن هم میتواند سلامت مادر را به خطر بیندازد و هم برای کودک مشکلاتی در آینده ایجاد کند اما محققان میگویند کموزنی هم گاهی میتواند به اندازه چاقی بدو تولد خطرساز باشد. به گزارش دیلیمیل، بررسیهای این پژوهشگران نشان میدهد این نوزادان به احتمال بیشتری در بزرگسالی به دیابت مبتلا میشوند و از نظر آنها ژنهایی که باعث کموزن به دنیا آمدن نوزاد میشوند، میتوانند او را در آینده به جمع دیابتیها وارد کنند. اگر با رئیستان دعوا میکنید…
حاصل استرسهای کاری تنها فرسودگی روانی و اضطراب نیست. به عقیده پژوهشگران کسانی که شغل پراسترس یا مسئولیت سنگینی در محیط کار دارند که این مسئولیت باعث اضطرابشان میشود، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند. به نوشته ساینسدیلی، محققان معتقدند چنین استرسهایی باعث میشود افراد ۴۵ درصد بیشتر از آنهایی که شغل آرام و بدون دغدغهای دارند دچار دیابت نوع ۲ شوند. پژوهشگران این نتایج را در حالی اعلام کردهاند که خودشان ادعا میکنند نزدیک یکپنجم شاغلها چنین استرسهایی را تجربه میکنند اما از نظر آنها اضطرابهای محیط کار، انتظارات بالای دیگران و بر سر دو راهی قرار گرفتن برای اتخاذ تصمیمهای سخت این استرسها تشدید میکند، قطعا خطر ابتلا شدن به دیابت را در آنها افزایش میدهد. اگر گروه خونیتانB، A یا AB است…
بررسی گستردهای که توسط مرکز تحقیقات همهگیرشناسی سلامت جمعیت در فرانسه انجام شد، نشان میدهد گروه خونی هم در بالا رفتن یا پایین آمدن سطح قند خون شما میتواند تاثیرگذار باشد. این پژوهشگران ادعا میکنند زنانی که گروه خونیشان B است تا ۳۰ درصد بیشتر از آنهایی که گروه خونیشان O است در خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ قرار دارند. این درحالی است که گروه خونی A نسبت به گروه خونی O خطر دیابتی شدن را تا ۲۱ درصد بیشتر میکند و آنهایی که گروه خونیشان AB است به احتمال ۱۷ درصد بیشتر از دیگران، با اختلال در سوخت و ساز قند خونشان مواجه شده و به دیابت بزرگسالی مبتلا میشوند. از نظر پژوهشگران زنان دارای گروه خونیB مثبت ۳۵ درصد، صاحبان گروه خونی AB مثبت ۲۶ درصد و زنانی که گروه خونی A منفی و مثبت دارند به ترتیب ۲۲ و ۱۷ درصد بیشتر از صاحبان گروه خونی O به دیابت مبتلا میشوند. با این وجود محققان هنوز بهدرستی نمیدانند چه علتی میتواند به بیشتر شدن خطر ابتلا به دیابت در این افراد منجر شود. اگر زودتر از ۲۰ سالگی مادر شدهاید…
مادر شدن در جوانی میتواند به سلامت نوزاد و مادرش کمک زیادی کند. اما از نظر محققان اگر سن بارداری و زایمان از ۲۰ سالگی پایینتر باشد، میتواند سلامت و حتی جان مادر را به خطر بیندازد. بررسیهای پژوهشگران کرهای بیمارستان دانشگاه چوسان در گوانگجو نشان میدهد زنانی که اولین زایمانشان در ۱۹ سالگی یا قبل از آن اتفاق افتاده با توجه به سبک زندگی، عوامل اجتماعی جمعیتی، عوامل خطر شناخته شده ۵/۱ درصد بیشتر از آنهایی که بعد از این سن مادر میشوند در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. به عقیده محققان همانقدر که بارداری در جوانی و پیش از ۳۰سالگی میتواند به نفع مادر و نوزاد تمام شود در نوجوانی و قبل از ۲۰ سالگی هم میتواند به سلامت مادر و کودکش صدمه بزند. اگرآبهویج بستنی میخورید…
روزهای گرم در راه هستند و شاید هیچ چیز به اندازه یک آبهویج بستنی خنک یا دلستر پر از یخ نتواند حال آدم را در روزهای گرم خوب کند اما محققان میگویند مهم نیست تابستان بهانه رو آوردنتان به نوشیدنیهای خنک باشد یا اینکه کلا وابسته به چنین نوشیدنیهایی باشید چراکه در هر صورت مصرف نوشیدنیهای بسیار سرد میتواند شما را به دیابت و چاقی دچار کند. از نظر محققان نوشیدنیهای بسیار سرد به زبان شما آسیب میزنند و بخشی از زبان که مسئول چشیدن شیرینی است را دچار مشکل میکنند. به همین دلیل کسانی که زیاد سراغ این نوشیدنیها میروند، احتمالا حساسیتشان را نسبت به طعم شیرین و غذاهای شیرین از دست میدهند و زودتر از دیگران به خوراکیهای شیرین معتاد میشوند. اگر زیاد آرایش میکنید…
لوازم آرایشی فقط خطر مبتلا شدنتان به سرطان پوست را بالا نمیبرند. پشت این محصولات پرطرفدار که در ایران و خاورمیانه حسابی به فروش میروند، خطرهای دیگری هم پنهان شده که ممکن است از آنها بیخبر باشید. وقتی غلظت فتالاتها (مواد شیمیایی موجود در محصولات بهداشتی و آرایشی) در بدنتان بیشتر میشود، خطر ابتلا به دیابت هم در شما بالاتر میرود. ناگفته نماند که تنها خط و چشم و ریمل شما نیست که میتواند غلظت این مواد را در بدنتان بالا ببرد بلکه با رنگ کردن مویتان و حتی استفاده از مرطوبکنندههای شیمیایی هم هر روز به این بیماری نزدیکتر میشوید. اگر کالباسخور هستید…
اگر وقت کافی برای غذا درست کردن ندارید یا اینکه بهخاطر میل بیش از حدی که به خوردن غذاهای آماده پیدا کردهاید، زیاد سراغ سوسیس و کالباس میروید، خبر خوبی برایتان نداریم. از نظر متخصصان مصرف این مواد غذایی فرآوری شده میتواند شما را دیابتی کند و وقتی میزان زیادی از غذاهای کمفیبر و فرآوریشده میل میکنید به سرعت قند خونتان بالا میرود. به همین دلیل اگر همچنان به خوردن این غذاها ادامه دهید، قند خونتان بالا میرود و با فشاری که بر لوزالمعدهتان برای تولید بیشتر انسولین میآید، خطر دیابتی شدنتان هر روز بیشترمیشود. کمبود این ویتامینها دیابت میآورد
هرقدر هم که در خوردن غذاهای شیرین مراعات کنید، اگر کمبود ویتامین داشته باشید دیر یا زود به این بیماری دچار میشوید. محققان میگویند این ویتامینهای ضروری به شما در دفع کردن خطر ابتلا به دیابت کمک میکنند. ویتامین C
محققانی که تاثیر ویتامینها بر ابتلا به دیابت و عوارض بعد از آن را مورد بررسی قرار دادند، دریافتند افراد دیابتی به ویتامین C بیشتری نیاز دارند. آنها میگویند برای اینکه عوارض دیابت برای این افراد کمتر شود و درمانشان هم آسانتر صورت گیرد، باید به اندازه ۱۵ پرتقال در روز ویتامین C بخورند و از آنجا که مصرف این میزان پرتقال در روز ممکن نیست، احتمالا پس از مشورت با متخصصان باید سراغ مکملها بروند. ویتامین D
از نظر پژوهشگران کسانی که به اندازه کافی ویتامین D دریافت نمیکنند، ممکن است به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند. به عقیده آنها سطح این ویتامین در بدن میتواند بر ابتلای افراد به این بیماری تاثیرگذار باشد. البته محققان میگویند هیچ ارتباطی بین سطوح مختلف ویتامین D و سطح گلوکز خون وجود ندارد اما شواهد حاکی از این است که اگر افراد به اندازه کافی این ویتامین را در بدن داشته باشند، خطر دیابتی شدنشان کمتر میشود. ویتامین A
ویتامین A از دیگر ویتامینهای تاثیرگذار در ابتلا به دیابت است. به عقیده محققان اگر افراد به اندازه کافی از مواد غذایی که ویتامین A دارند مصرف کنند، خطر دیابتی شدنشان بسیار کمتر میشود. از نظر آنها سبزیجاتی مثل هویج، غذاهای گوشتی مثل جگر گوسفند و گوشت ماهیها و محصولات لبنی میتوانند به تامین ویتامین A بدن و کم شدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
![](http://www.cafemed.ir/wp-content/uploads/2016/01/Diabet-Afrad-300x197.jpg)