باحال وب


تبادل لینک رایگان با رنک 5 گوگل

کلمات کلیدی

عکسهای سام درخشانی و همسرش

علائم کمبود پتاسیم

کدام شکلات مضرتر است؟

در چه مواقعی خوردن عسل خطرناک است؟

رابطه میان دویدن و سلامتی

راههای مقابله با هوس شیرینی خوردن

این غذاها عامل پیری پوست هستند

خواص روغن زیتون نسبت به سایر روغن‌های گیاهی

تنبلی تخمدان

افزایش هوش کودک

تاثیر دیابت بر سیستم ادراری بیمار

عکسهای شبنم فرشادجو در اکران خصوصی فیلم ماحی

خاصیت‌های درمانی خیار

راه‌های بهبود جریان خون در بدن

عکسهای مریلا زارعی در نشست خبری فیلم زیر سقف دودی

محاکمه و اعدام امیر عباس هویدا

دستگیری

رضا صادقی و همسرش در جشن تولد دخترش

جاذبه های توریستی شهر ادیرنه ترکیه

ارتباط بین استفاده زیاد از تلفن همراه و سردرد

کلاژن چیست و چرا به آن احتیاج داریم

ویروس سرماخوردگی

بهترین پاک کننده بینی

جملات ویلیام شکسپیر

مجریان جشنواره فیلم فجر

بهترین لایه بردارها برای انواع پوست‌

ماسک های زیبایی در منزل

رازهای آرایش مرلین مونرو

عکسهای نگار عابدی بهمن ۹۴

عکسهای پوریا پورسرخ بهمن ۹۴

  • ۰
  • ۰
       مشکل کبد و درمان آن

کبد چرب و غلظت خون بیماری دهه ۹۰

کارشناسان حوزه بهداشت و درمان نسبت به شیوع بیماری کبد چرب و غلظت خون در کودکان هشدار داده‌اند. آنها میگویند اگر پدر و مادرها مواظب روش زندگی فرزندانشان نباشند در آینده نسلی مریض خواهیم داشت

مواظب کبد و خون خود باشید! این هشداری است که اخیراً از سوی کارشناسان بهداشتی ایران، در رسانه‌ها به طور گسترده مطرح می‌شود. مهم‌تر اینکه برعکس آنچه تصور می‌شود این دو بیماری، در کودکان به حدی شیوع پیدا کرده که به گفته متخصصان، نسلی مریض در آینده خواهیم داشت. ناصر ابراهیمی دریانی، فوق تخصص گوارش در گفت و گو با هفت صبح با اشاره به اینکه کبد چرب نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا شایع شده است، می‌گوید: «دلیل اصلی شیوع این بیماری در ایران معضل چاقی است.

۷۰ درصد چاق‌ها کبد چرب دارند و متأسفانه بیماری کبد چرب فاقد علامت است.» این فوق تخصص گوارش در ادامه توضیح می‌دهد: «در سه درصد کسانی که کبد چرب دارند، این بیماری باعث کوچک شدن کبد و احتیاج به پیوند می‌شود. ۳۰ درصد جوانان از افزایش وزن رنج می‌برند که در آینده ای نه چندان دور، فاجعه به بار می‌آورد.

یعنی نسلی داریم که همه مشکل کبد دارند.» بیماری کبد چرب سه مرحله دارد: در اولین مرحله، چربی دور کبد جمع می‌شود و اگر بیمار توجه نکند شخص دچار التهاب در کبد خواهد شد و بیماری به سمت «سیروز» می‌رود. در مرحله اول اگر بیمار زود متوجه شود می‌تواند جلوی پیشرفت را بگیرد. اما افراد چاق باید توجه داشته باشند مهم‌ترین عاملی که باعث ابتای افراد چاق به کبد چرب می‌شود، افزایش کمربند شکمی است زیرا به گفته دکتر دریانی آنهایی که چاق هستند اما شکم ندارند کمتر دچار این عارضه می‌شوند.

پسرها بیشتر از دخترها مشکل کبد دارند

موضوع مهم دیگر این است که عارضه کبد چرب در پسربچه‌ها بیشتر از دختربچه‌ها دیده می‌شود. همچنین کسانی که سندرم متابولیک داشته باشند، فشارخونشان بالا باشد و مبتلا به دیابت باشند، کبد چرب برایشان خطر بیشتری دارد. دریانی با اشاره به این مطالب ادامه می‌دهد: «مردها نیز نسبت به زن‌ها در معرض خطر بیشتری هستند. به خصوص اگر بالای ۴۵ سال باشند. یعنی اگر مردی چاق و سنش بالای ۴۵ سال باشد و مبتلا به دیابت هم باشد، احتمالا ابتلایش به بیماری کبد چرب بیشتر است. باید آزمایش شود که آنزیم‌های کبدی افزایش دارند یا نه؟ افرادی که چاق‌اند و کمربند شکمی دارند و مبتلا به چربی شکم و دیابت و چربی خون هستند.

کلسترول از نظر کبد چرب بررسی می‌شود. تشخیص کبد چرب با سونوگرافی امکان پذیر است. همین‌طور افزایش آنزیم‌های کبدی خودش نشانه ابتلا به بیماری کبد چرب است.» در حال حاضر شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبدی در ایران، کبد چرب است. دریانی در این باره می‌گوید: «کبد چرب، احتمال ابتلا به سرطان کبد اچسیسی را افزایش می‌دهد. کبد چرب ارتباط مستقیم با شیوه زندگی ما دارد. چرا که جامعه ما صنعتی شده و در بچه های ما تحرکات ورزشی کمتر شده و بازی فوتبال و تحرکات فیزیکی شدید را کنار گذاشته‌اند.

در تغذیه بچه‌ها، مصرف شیرینی و شکر و چربی‌های حیوانی و فست فود و پیتزا و همبرگر زیاد شده است. باید از چنین غذاهایی پرهیز شود.» دریانی در ادامه توضیح می‌دهد: «تغییر شیوه و فعالیت ورزشی اهمیت زیادی دارد. روزی ۲۰ دقیقه ورزش منظم برای افرادی که کبد چرب دارند مفید است و حرکات ورزشی به این دسته کمک می‌کند. مصرف نوشابه های قندی و همبرگر با سس زیاد و پنیر چرب و سیب زمینی و نوشابه زیاد شده و باید به تدریج از سفره‌ها حذف شود. ما غذای سنتی را کنار گذاشته‌ایم و فست فودها نقش عمده ای در چاقی و کبد چرب دارند.»

دریانی در پایان می‌گوید: «رسالت پدر و مادرها و رسانه‌ها این است که تشویق به تغذیه و مصرف و میوه جات و سبزی و شکر و قند و چربی حیوانی کنند. همچنین یکی از علل کبد چرب، مصرف مشروبات الکلی و سیگار است. سیگار به تنهایی عامل ابتلا به کبد چرب نیست. ولی کسی که به این بیماری مبتلاست اگر سیگار بکشد باعث فیبروز کبد می‌شود و کبدش خشک تر می‌شود.»

منبع : http://www.sefidak.com

مشکل کبد و درمان آن

  • ۹۴/۱۰/۱۴
  • آرمین نوری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی